Jdi na obsah Jdi na menu

Koně na Ranchi

                

       Koně chováme z lásky a obdivu nad těmito skvělými tvory. Poskytujeme jim dobrý domov, péči podloženou vzděláním, dlouholetou praxí a s ohledem na jejich přirozené chování. K dispozici je 8 ha pastvin, na kterých se koně pasou  ve stádě většinu roku ve dne i noci. Seno si sklízíme sami, což nám zaručuje jeho nejvyšší kvalitu.

 

      Pro případy extrémního počasí, nebo pokud koníkovi není dobře, má každý kůň svůj box. Boxy zároveň zjednodušují práci s koňmi, zvláště když máme dětskou skupinu jezdců a zvyšují tak bezpečnost práce.

 

        Řadě koní jsme poskytli Druhou šanci na lepší život, nebo zasloužený důchodový věk. Jedná se o náš vlastní program, do kterého zařazujeme koně, které by jinak z různých důvodů čekal smutný či nejistý osud. Tito koně u nás pak zůstávají jako naši parťáci a dělají svět lepším místem.

       Naši svěřenci jsou využíváni k rekreačně - jezdeckým účelům, tak aby nebyly přepínáni a aby i pro ně byla práce zábavou. Žádný z našich koní není zneužíván k nudné rutinní  či dlouhotrvající práci. Na druhou stranu nic-nedělání nevidíme jako správný způsob života.  

 

       Pracujeme s našimi koňmi kombinací více metod jako HSM či DUH a zdravého rozumu. Čerpáme z našich třicetiletých zkušeností z dostihového i klasického ježdění v ČR a také z doby strávené ve Spojených státech. Našim cílem jsou klidní vyrovnaní koně, na které se můžeme spolehnout a čas strávený s nimi je pro radostí pro všechny.

 

  

 

Příspěvky

Portrét